Minhaj-ul-Quran International Norge

Profetens (fvmh) karakter

Profetens (fvmh) karakter

Profetens (fvmh) karakter mot de fattige:

Allah er nådig med den som tjener til livets opphold ved å arbeide. Hvis noen tigger for å øke på inntekten sin, vil Allah minske den, og den som har mat nok for en dag, for ham er det forbudt tigge.”

Til sin kone sa Muhammad (fvmh): “Å Aisha, elsk de fattige og la dem komme til deg, så vil Allah la deg komme nær deg selv.” (Bukhari)

Profeten Muhammad (fvmh) rådet folk til å leve enkle liv. Selv da han hersket over hele Arabia levde han nøternt på grensen til askese, og hadde forbudt seg selv og sin familie å bruke almissene som ble samlet inn fra folket. Konen Hans, Aisha (ra), sa at det var knapt en dag i livet Hans at han spiste to hele måltider. Penger og eiendom skulle erhverves med ærlige og lovlige midler, en del av dette skulle gå til de fattige, og Han rådet muslimene til å “gi arbeideren sin lønn før svetten tørket“. Man ble også påbudt til å behandle de fattige med godhet og ønske andre mennesker det man ønsker for seg selv.

Profetens (fvmh) karakter mot dyr:

Det er sannelig himmelsk belønning for enhver godhet mot dyr” har Profeten Muhammed (fvmh) sagt.

Muhammad (fvmh) snakket ikke bare om å vise godhet til våre medmennesker, men til alle levende vesener. Han sa: “Elsker du din Skaper? Så elsk dine medskapninger først.”

Hvis han så at noen dyr var lastet for tungt eller ikke fikk nok mat, tok Han tak i eieren og sa: “Vis gudsfrykt i måten du behandler dyrene dine på” (Abu Dawud).

En person på Muhammad (fvmh) sin tid samlet fugleegg til mat. Fuglene skrek og flakset, og det trakk Muhammad (fvmh) sin oppmerksomhet. Muhammad (fvmh) ba da mannen sette tilbake eggene. (Bukhari)

Profeten Muhammad (fvmh) og Sahaba:

Den mest utbredte definisjonen av Sahaba er de som så og trodde på Profeten (fvmh), og døde som muslim. Munafiqun regnes ikke som Sahaba.

Profeten (fvmh) har sagt: ”Folket av min generasjon er de beste” (Sahih al-Bukhari)

Disse menneskene er unike. Ofringene er enestående, og de er lovpriset direkte av Allah (swt) i Koranen (Surah al- Tawba 9:100);

…Allah er tilfreds med dem, og de er tilfreds med Allah, og Allah har beredt for dem paradisets haver, hvor bekker sildrer. Der skal de være og bli. Det er den store seier”.

Profeten (fvmh) skal også ha sagt: “La ikke noen komme til meg med noe (negativt) om noen av mine følgesvenner!” (Abu Dawud og al-Tirmidhi fra Ibn Mas`ud).

Dette er en stor påminnelse for oss som beviser statusen til våre Sahaba (ra). Disse menneskene har støttet og ofret seg selv for kjærligehten til Profeten Muhammed (saw), og er noen praktfulle rollemodeller som vi kan se opp til. Dette viser også hvor mye godhet Profeten (fvmh) viste mot dyr. I dagens samfunn blir mennesker behandlet verre enn dyr. Det å ta vare på de fattige er noe helt annet, vi klarer ikke å ta vare på våre nærmeste en gang. Hva er grunnen til at vi mennesker har mistet mykheten, medfølelsen og kjærligheten til Allahs skapninger fra våre hjerter? Praktiserer vi virkelig Profetens (fvmh) sunnah? Kan vi anse oss selv som gode representanter av Islam?

I de fleste tilfeller er nok svaret nei. Det er dessverre et stort gap mellom Profetens (fvmh) sunnah og det som blir praktisert. Vi må tette igjen dette gapet ved å gjenopprette kontakten med Allah (swt) og Profeten (fvmh). Vi må forstå budskapet  gitt av Profeten (fvmh). Vi må forstå hva Islam virkelig står for. Vi må gjøre vårt ytterste for å praktisere Profetens (fvmh) sunnah og dermed være gode representanter av Islam. Vi må spre det sanne budskapet av Islam. Vi må spre kjærlighet, fred og kunnskap!

 


Publisert av Admin på 9 Jan 2015, 23:01 PM

Kommentarer

 

Legg inn en kommentar