Minhaj-ul-Quran International Norge

AL-HIDAYAH 2017

Neste Post
AL-HIDAYAH 2017

Helgen 4-6. august har vært enorm og storartet. Al-Hidayah camp gikk av stabelen fredag den 4. august med 500 håpefulle ungdommer fra alle europeiske hjørner, i alle aldre, fasonger og farger. Spillavhengige gutter, nerdete unge jenter, slitne fedre, og nybakte mødre – vi kan trygt si at alle har nytt denne 3-dagers reisen, alhamdolillah. Måtte Minhaj Ungdoms ydmyke forsøk på å samle ungdommer, bygge en euromuslimsk profil og styrke det muslimske mangfoldet bli akseptert, amin!

Helgeleiren startet med en åpningssesjon for presse og inviterte gjester. Et utklipp fra denne seansen har fått mye oppmerksomhet i mediene. Og som følge av det, er det et par ting som må adresseres:

Statsråd Listhaug (sammen med flere andre ministre) var blant de inviterte til denne sesjonen. Minhaj Ungdom mener kampen mot terror og ekstremisme er såpass bred at den nødvendiggjør et samarbeid på tvers av institusjoner og ulike samfunnsaktører. Av den grunn er et adekvat samarbeid med justisdepartementet nødvendig for å lykkes helhetlig i kampen mot ekstremisme. Med dette lagt til grunn ble integreringsministeren invitert for å delta på denne viktige begivenheten, som for det første viste hvordan muslimer tar et oppgjør mot ekstremisme i sine egne rekker, og for det andre – hvordan henne som minister ville føre denne kampen videre, slik at vi går et trygt samfunn i møte.

Det er viktig for oss å understreke at Listhaug ikke var den eneste statsråden som var invitert. Flere statsråder, inkludert statsministeren var invitert, men samtlige takket nei.

I ettertid ser vi at Listhaug ikke var en slik invitasjon verdig. For første (og trolig siste) gang har en etablert muslimsk organisasjon viet oppmerksomhet til Listhaug og invitert henne til en fullpakket ungdomskonferanse – med flere hundre norske muslimer tilstede. Istedenfor å tale til disse, er Listhaug mer opptatt av å tale til sine velgere hjemme. Istedenfor å strekke ut en samarbeidsvillig hånd, står hun med armene i kors. Istedenfor å bygge broer, brenner hun de få som står igjen. Det er skadelig for samfunnsdebatten, og som en minoritet frykter vi for en slik degradering gjennom valgkampsukene som kommer.

(I tillegg ønsker vi å formidle at en stortingsrepresentant og en frilansjournalist møtte opp uinvitert. Begge kom i ett følge, og drog med statsråden).

Til tross for at noen samfunnsaktører ønsker å endre fokus fra vårt viktige arbeid til egen politiske vinning, vil vi ikke skremmes til taushet. Minhaj Ungdom står fortsatt med hevet hode og er stolt av hvor mye vi har fått til i kampen mot ekstremisme. Al-Hidayah camp var bare et eksempel – mange flere følger.

Det vil bli publisert et innlegg i avisen imorgen som blir vårt siste bidrag i denne saken.


Publisert av Admin på 12 Aug 2017, 17:31 PM

Kommentarer

 

Legg inn en kommentar